Poslanci schválili investičné projekty a predaj mestského majetku

26.01.2010 Medzilaborce

Medzilaborce 26. januára (TASR) - Samospráva si pre tento rok vytýčila ako cieľ viacero investičných zámerov, ktoré v týchto dňoch predložila na rokovanie mestského zastupiteľstva.
Poslanci okrem jednotlivých plánov rozvojových projektov schválili aj nový územný plán Medzilaboriec a odpredaj mestského majetku v hodnote viac ako 40.000 eur.
Úpravu miestnych komunikácií, rekonštrukciu chodníkov, zelene a verejného osvetlenia plánuje magistrát zrealizovať s pomocou štrukturálnych fondov Európskej únie. \"V rámci projektu regenerácie sídiel chceme pristúpiť k výmene povrchu na dvoch miestnych komunikáciách a k uloženiu novej dlažby na chodníkoch v centre mesta, \" uviedol pre TASR Michal Jalč z Mestského úradu (MsÚ) v Medzilaborciach. Dodal, že v pláne je aj modernizácia verejného osvetlenia a zelene, ktorá by sa mala upravovať v smere od sídliska Vrch k mestskému cintorínu. V jeho blízkosti sa zároveň plánuje výstavba nového chodníka. \"Ak daný projekt v hodnote takmer jedného milióna eur odobrí ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja, samospráva sa na ňom bude podieľať sumou vo výške 51.780 eur, \" spresnil prednosta MsÚ v Medzilaborciach Vladislav Višňovský.
Po viac ako dvadsiatich rokoch bude mať samospráva aj nový územný plán mesta. \"Starý územný plán bol schválený ešte v 80. rokoch 20. storočia. K tvorbe nového materiálu sme pristúpili aj v súvislosti s nastavenými podmienkami na čerpanie eurofondov, kedy je existencia takéhoto dokumentu nevyhnutná, \" uzavrel Jalč.
Poslanci Medzilaboriec v týchto dňoch zároveň schválili odpredaj objektu bývalého interného oddelenia a priľahlých pozemkov v širšom centre mesta v celkovej rozlohe takmer 3000 metrov štvorcových. Do vyhlásenej verejnej súťaže na odpredaj mestského majetku sa prihlásil jediný záujemca, ktorý by mal za nehnuteľnosti zaplatiť 40.150 eur. Podľa predbežných informácií plánuje investor v areáli starej nemocnice vybudovať nové zariadenia pre seniorov.
 

Vyberte región